Siirry sisältöön

nlo

Menneenä viikonloppuna oteltiin perinteinen Naamalukko-turnaus, johon Tehtaan taistelijoita ja kannustusjoukkoja lähti sunnuntain BJJ-kisoihin useampi autolastillinen. Ottelijoita Tehtaalta oli 10, eli kuopiolaiset olivat hyvin edustettuina sekä valko- että värivöiden sarjoissa että junnuissa.
Mitalisijoille Tehtaan joukoista ylsivät:
Otto Riekkinen, pronssia juniorit 2007-2008 syntyneet -40 kg. Otto voitti ensimmäisen matsinsa 16-0 ja toisen hävisi pienellä piste-erolla, minkä jälkeen varmisti kolmannessa matsissa itselleen pronssimitalin.
Antti Kautonen, kultaa ruskea-/mustavyöt -76 kg. Antin pettymykseksi sarjan muut ottelijat eivät saapuneet paikalle, joten Antti sai hyvin nopean turnauvoiton walkovereilla. Onneksi avoimessa sarjassa Antti pääsi kohtaamaan mustavöisen Martin Aedman, joka on käynyt useasti Tehtaallakin seminaareja pitämässä. Ottelu päättyi lopulta Martinin kuristukseen selästä, mutta ainakin Antti pääsi kokeilemaan peliään huipputason vastustajaa vastaan.
Otto Hirvinen, kultaa purppuravyöt -88.3 kg. Ensimmäisen matsin Otto hävisi täyden otteluajan jälkeen kahdella edulla. Seuraaviin matseihin Otto sai koneen hyvin käyntiin: toinen matsi päättyi Oton omoplataan puolitoista minuuttia ennen matsin päättymistä ja finaalissa Otto kuristi lievekuristuksella ensimmäiseltä kierrokselta tutun vastustajan.
Mikael Lehtimäki, pronssia sinivyöt -82.3 kg. Ensimmäisen kierroksen walkoverin jälkeen Mikael sai hyvin psyykattua itsensä tuleviin koitoksiin ja toinen matsi päättyi matsin viimeminuuteilla Mikaelin armbariin. Seuraava ottelu oli tasaväkinen jännitysnäytelmä, jonka vastustaja lopulta voitti yhdellä edulla. Pronssin Mikael vei reilulla 10-0 pistevoitolla.
Nuuti Keinänen, pronssia valkovyöt -70 kg. Nuuti ei ollut itse kovin innoissaan mitalista, joka tuli kotiinviemisiksi häviön walkovereiden jälkeen, mutta onneksi 17-vuotias Nuuti sai myös ottelu- ja kisakokemusta reissulta.
Muilla kisaajilla menestys oli harmittavan pienistä asioista kiinni, mutta päivän päätteeksi suurin osa kisaajista oli matseihinsa tyytyväinen ja reissu päättyi yhtä hyvällä fiiliksellä kuin se alkoi. Jälleen kerran oli todettavissa, että Tehtaalla treenatessasi pääset mukaan huikeaan ja tsemppaavaan porukkaan.

Paula Ruokonen