Siirry sisältöön

Screen Shot 2014-11-30 at 9.14.48 PM

Vapaaottelun Suomen avoimet mestaruuskisat järjestettiin 29-30 marraskuuta Hyvinkäällä. Gladiator Factoryltä lähti kisoihin viiden hengen joukkue.

Lauantaina ensimmäisenä Tehtaan ottelijoista kehään nousi junioreiden sarjassa alle 65.8 kiloa Tuomas Karhunen. Tuomas joutui luovuttamaan ottelun kahden erän jälkeen Espoon Kehähaiden Abdul Husseinille, joka myöhemmin sunnuntaina voitti koko sarjan.

Seuraavana Tehtaan ottelijana oli vuorossa Tinja Lesonen, jota vastaan asettui Helsingin GB Gymin Tiia Kohtamäki. Tinja pääsi otteluun mukaan kunnolla vasta kolmannessa erässä, ja aika loppui kesken. Tuloksena oli tiukka pistehäviö Kohtamäelle tuomariäänin 2-1.

Hallitseva Suomen mestari Juho Laitinen sarjassa alle 83.9kg otteli lauantain semifinaalissa Viron Ranno Lauria vastaan pistevoiton kaikin tuomariäänin. Laur aloitti aggressiivisella pystyottelulla, mutta Laitinen piti päänsä kylmänä ja haki omat hyvät osumat pystyssä. Matto-ottelussa Juhon hakemat nilkkalukko ja triangelikuristus olivat vähällä lopettaa ottelun ennen täyttä aikaa.

Finaalipäivä sunnuntaina ensimmäinen Tehtaan edustaja kehässä oli Karri Itkonen finaaliottelussa Arttu Uusimäkeä (Porvoon Fight Factory) vastaan sarjassa alle 61.2 kiloa. Ottelu käytiin pääosin matossa, jossa Karri oli hienokseltaan niskan päällä ensimmäisen erän, mutta kaksi viimeistä erää menivät Uusimäen hallinnassa ja Porvoolainen tuomittiin ottelun voittajaksi kaikin tuomariäänin.

Heti Karrin perään kehään nousi Juho Laitinen, joka kohtasi finaaliottelussa Markus Vuorikosken Combat Societystä. Ensimmäisen erän iskujen vaihdon jälkeen Juho sai läpi hyvän yläpotkun ja pääsi mattoon kasan päällimmäiseksi. Matossa Juho jatkoi hyvää lyöntipeliä ja kaivoi tiukan käsilukon. Vuorikoski pääsi aivan erän lopulla lukosta irti, mutta ei voinut jatkaa ottelua enää toisessa erässä rikkinäisellä kädellä.

Viimeisenä Tehtaan otteluista käytiin isojen miesten rymistely sarjassa alle 93 kiloa. Tehtaan Eero Kosamoa vastaan finaaliin tuli Espoon kehähaiden Toni Lepistö. Kuten tavallista, tässäkin ottelussa rymisteltiin pitkin kehää kupletin juonen ollessa se että Eero lyö ja Lepistö vie maahan. Molemmilla ottelijoilla oli paikkansa lopettaa ottelu ennen täyttä aikaa, mutta kokonaisuutena Eero hallitsi ottelua iskuin pystyssä ja matossa ja tuomittiin voittajaksi kaikin tuomariäänin.

Kokonaisuutena kisat onnistuivat jokseenkin odotusten mukaan.