Siirry sisältöön

164677_524908674211800_1048184845_n

Lauantaina 27.4 Lappeenrannan jäähallissa järjestetyn Fight Night 8 vapaaottelutapahtuman amatööriotteluissa esiintyi edukseen useita kuopiolaisottelijoita.

Sarjassa alle 65.8 kiloa Gladiator Factoryn Antti Kosunen otteli vapaaotteludebyyttinsä. Ottelun alussa kätensä loukanut Kosunen näytti että homma hoidetaan loppuun saakka ja pysyi kehässä vammasta huolimatta täydet kolme erää. Vastustaja Juuso Karjalainen Lahdesta pääsi kuitenkin pystyottelussa niskan päälle ja vei ottelun nimiinsä tuomariäänin 3-0.

Sarjassa alle 84 kiloa GF:n Juho Laitinen otteli vakuuttavasti. Pystyottelussa Laitinen horjutti Lappeenrannan Juho Huomasta vahvoilla lyönneillä ja potkuilla. Vastustajan alasvientiyrityksestä päädyttiin mattokamppailuun, jossa Laitinen haki nopeasti suoran käsilukon ja lopetti ottelun heti ensimmäisen erän toisella minuutilla.

GF:n Karri Itkonen otteli täydet 3 x 3 minuuttia sarjan alle 61.2 kiloa ottelussa. Itkonen vei vastustajansa jokaisessa erässä kanveesiin ja hallitsi matto-ottelua suvereenisti. Lappeenrannan Sami Hyyti pystyi kuitenkin välttelemään lopetusta ja ottelu päättyi Itkosen voittoon tuomariäänin 3-0.

Amatööriotteluiden nopeimmasta toiminnasta vastasi Gladiator Factoryn Eetu Parviainen alle 70.3 kilon sarjassa. Parviainen torppasi tehokkaasti Lappeenrannan Niko Sairasen alasvientiyritykset ja lopetti vahvalla pystyosaamisella ottelun tuomarin keskeytykseen alle puolessa minuutissa. Parviainen otteli myös toisen ottelun Lappeenrannan Edward Wallsia vastaan. Latauksen ylläpito molempien ottelijoiden toiseen koitokseen samana päivänä ei ollut täydellistä. Ottelussa edettiin varovaisella, tunnistelevalla pystyottelulla ja huolimatta Parviaisen hyvistä erien lopetuksista, ottelun lopputuloksena oli kaikin tuomariäänin tasapeli.

Kevyessä raskaassa sarjassa (alle 93 kg) nähtiin myös GF:n ottelijan voitto ensimmäisessä erässä. Eero Kosamo väläytteli vahvoja iskuja pystyottelussa ja lyhyen pystypainin jälkeen ottelu päätyi mattoon. Matossa Kosamo kaivoi nopeasti Lappeenrannan Markus Särkän käsivarren vahvaan otteeseen ja lopetti ottelun kiedotulla käsilukolla.

Illan ammattilaisottelussa Savolaista osaamista esitti NHB Iisalmen Miikka Kauppinen. Kauppinen esiintyi vahvasti lyhyesti valmistautumisajasta huolimatta, ja haki vastustajastaan, Ranskan Freddy Debesselistä suoran käsilukon ensimmäisen erän kolmannella minuutilla.