Siirry sisältöön

Tehdas laittoi blogi systeemit meidän sivuille ja minä päätin rohkeana olla ensimmäinen kirjoittaja. Vaikka omaankin tuon ihanan lukihäiriön. Täytyy siis mennä pois omalta mukavuusasteelta!

Aiheet mistä kirjoitan, pyörii pääosin kamppailu-urheilun ympärillä ja, sen laji- ja oheisharjoitteluun liittyvissä asioissa. Tietolähteenä toimii kokemus, koulutus, kirjallisuus ja tietty netti.

Tässä ensimmäisessä blogissani valoitan hiukan kukas helvetti minä olen ja mitä olen puuhaillut ja kerron myös lyhyesti uuden tehtaan synnystä!

Työskentelen liikunnan ja valmennuksen parissa ja ammattimainen valmentaminen kiinnostaa, noin muutenkin. Tehtaalla valmennan vapaaottelua, joskus käyn jopa Brassi treeneissä 🙂

Ikää hän minulta löytyy jo lähempänä nelkyt, kuin kolkyt 😀 sanotaan nyt vaikka näin. Tämä ei kyllä naamasta näy, kun on tällainen babyface. Tästä on hyötyäkin mutta jutellaan niistä jossain muualla;)!

Syntyjäni olen Pohjois-Pohjanmaalta Haapajärvellä ja näin myös minun ensikosketus kamppailuun on vapaapaini. Joitain kisojakin siinä kiertelin, mutta kyllä se into siihen lopahti ja ”normi” lapsen elämä rupesi kiinnostamaan, kunnes tutustuin uuteen kaveriin ja hänen perheeseen. Perheen isä oli judovalmentaja ja näinpä löysin itseni judon peruskurssilta. Judossa meni se parivuotta, kunnes näin karatenäytöksen ja sen, kun edesmennyt kovanluokan karatevalmentaja Keijo Simula pisteli ensin kuutta jätkää turpaan ja sitten muutaman läjän tiiliä paskaksi. Siinäpä sitä nuortamiestä vietiin HETI peruskurssille kymmenen nolla!

Karatea harrastin suht kauan mutta se oli aika katkonaista. Lopetin ja aloitin uudestaan ja jokunen matsikin tuli lajinparissa vedettyä. Ei siinä kuitenkaan nyt mitään mainittavaa menestystä tullut. Sitten rupesikin mopolla ajo ja tytöt kiinnostamaan hiukan enempi ja kamppailu jäi toviksi pois. Mopedi aikoina jossain vaiheessa jumppailtiin parin kaverin kanssa sellaista autotalli potkunyrkkeilyä. Mentiin autotalliin ja vedettiin toisia turpaan :). Se on ollut varmasti aika huikean näköistä touhua.

Siinä 18- 19 vuotiaana alkoi sellainen kamppailu-urheilun sekakausi. Kävin nyrkkeilyssä, potkunyrkkeilyssä ja treenailin korealaisia tyylisuuntia. Potkis jäi aika nopeasti ja nyrkkeilystä tuli sellainen ”joskus aina treeneissä” laji, mitä se on nykyäänkin. Korean tyylejä tulikin veivattua se 8-10 vuotta.

Eletään vuotta 2002, kun tutustuin Ylivieskalaiseen huippu vapaapainiaan Jari Olmalaan. Hän oli jo vähän lukkopainia ja vapaaottelua treenaillut ja näytti muutamia juttuja. Aika ajoin kävimme pienellä porukalla lukkopainia treenailemassa, mukaan tuli porukkaa, niin oli aika perustaa seura nimeltä submission wrestling Ylivieska!

Ensimmäiset kilpailut lukkopainissa kävin vuonna 2004 Tikkurilan urheilutalolla. Taisin voittaa yhden ja sitten taputin itseni häviöön! Vapaaottelu tuli mukaan melko nopeaa ja teimme aika paljon yhteistyötä Kauhajoen kamppailu-urheilijoiden kanssa, edustinkin heitä joitain vuosia.

2007 muutin Kuopioon ja marssin suoraa Tehtaalle, olin käynyt kyllä täällä aikaisemmin lukkopainimassa legendaarisissa Sawo Open kilpailuissa ja hävisin Johannes Kuosmaselle tuolloin PRKL! 🙂

Tehdas treenaili tuolloin kahdessa paikassa Kuopiossa. Suurmäentiellä ja pääpaikkana oli Sammakkolammen painisali. Haaveiltiin kovasti omasta salista, mutta aika ja me, ei oikeastaan oltu kypsiä vielä niin isolle askeleelle. Oiskohan ollut 2011, kun aloin etsimään uutta salia meille. Minä kiertelin vaihtoehtoja ja jos oli hyvä paikka, niin laittelin kuvia muille hallituksen jäsenille. Näin homma sujui, ei tarvinnut kaikkien aikatauluja järjestellä.

Mikään paikka ei oikein herättänyt isompaa kiinnostusta, kunnes yhtenä päivä sain puhelun, jossa tarjottiin nykyistä salia meille. Sovin näytön ja menin paikalle ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Loppu hallitus kävi myös paikalla ja kaikki oli samaa mieltä: ”tämä se on”.

Tästä alkoi armoton suunnittelu, että miten tämä projekti voidaan toteuttaa ja vuonna 2012 se sitten toteutettiin! Seinää kaadettiin ja uutta rakennettiin.

Tässäpä nyt näin lyhyesti tarinaa itsestäni ja siitä miten uusi tehdas syntyi.

Otan mielelläni vastaan kirjoitusaiheita ja palautetta.

Seuraava blogini aihe pyörii vapaottelun ympärillä, eli harjoittelun jaksottaminen, oheisharjoittelu ja niin edelleen.

Kiitos